Meny

Multi North BN 193

FSV Group AS fikk den 9 juni overlevert Multi North fra Sletta Verft. Den 18 meter lange båten vil kunne operere helelektrisk en hel arbeidsdag. Dette er bygg nummer 193 fra verftet og er designet av Solstrand Trading.

Stor kapasitet
Fartøyet er utviklet for å utføre service, support, frakte- og slepeoppdrag for havbruksnæringen og har en batterikapasitet på 1.050 kWh, noe som gjør den ledende i dagens serviceflåte. Batteripakken sammen fartøydesign og det elektriske framdriftsmaskineriet sparer miljøet for 520 tonn CO2 per år, som tilsvarer et utslipp på rundt 215 biler.
Multi Enovation er det tredje fartøyet FSV Group får overlevert fra Sletta Verft i år. FSV Group har opplevd en kraftig vekst siden etableringen i 2011 og selskapet vil ha totalt 22 fartøy i drift når 2023 er omme. Parallelt med et intenst nybyggingsprogram, bygger rederiet også om noen av de eksisterende fartøyene til hybrid framdriftslinje. Vi jobber hardt for å beholde en ledende posisjon innen elektrifisering av serviceflåten i næringen, og da er en slik omstilling nødvending, sier daglig leder i FSV Group, Arild Aasmyr.

Uttalelse Sletta
Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft sier det er svært hyggelig å få levere enda et fartøy til FSV.
– Vi er stolt over å få levere moderne og miljøvennlige servicefartøy til FSV Group. FSV stiller meget strenge krav til kvalitet, finish samt leveransepresisjon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring at de igjen valgte å bygge hos oss, legger han til.

Maskineri
Nybygget er utstyrt med Scania DI 13 generator som yter 425kW. Gir og propellanlegg er levert av Nogva Heimdal . Batteripakken har en kapasitet på 1050 kWh levert av Hagal Ocean. Styremaskin og thrustere er levert av PMH, hvorav styremaskin er av type SG500 og thrusterne yter 2 x 80 kW. Fremdriftssystem, IAS, EMS og manøversystem er levert av Elmarin AS.

Dekksutstyr
Vinsj, styrepinner, haikjeft og capstaner er levert av MB Hydraulikk. Dimo har stått for leveranse av kran og EPU. Undervannsdronen (ROV) er levert av Sperre AS og er av type Sub-Fighter 10K.

Navn Multi North
Byggenummer 193
Rederi FSV Group
Batteripakke

Hagal Ocean

1050 kWh

Hovedkran  50 tonnmeter
Hjelpekran  34 tonnmeter
Vinsj  40 tonn