Meny

Multi Enovation BN 192

FSV Group AS fikk den 24 april overlevert Multi Enovation fra Sletta Verft. Den 17 meter lange båten vil kunne operere helelektrisk en hel arbeidsdag. Dette er bygg nummer 192 fra verftet og er designet av Solstrand Trading.


Fartøyet er utviklet for å utføre service, support, frakte- og slepeoppdrag for havbruksnæringen og har en batterikapasitet på 1.050 kWh, noe som gjør den ledende i dagens serviceflåte. Batteripakken sammen fartøydesign og det elektriske framdriftsmaskineriet sparer miljøet for 520 tonn CO2 per år, som tilsvarer et utslipp på rundt 215 biler.
Multi Enovation er det andre fartøyet FSV Group får overlevert fra Sletta Verft i år. Totalt har FSV seks fartøy i ordre som er planlagt overlevert i 2023 hvor alle fartøyene vil ha et lignende elektrifisert framdriftsmaskineri. FSV Group har opplevd en kraftig vekst siden etableringen i 2011 og selskapet vil ha totalt 22 fartøy i drift når 2023 er omme. Parallelt med et intenst nybyggingsprogram, bygger rederiet også om noen av de eksisterende fartøyene til hybrid framdriftslinje. Vi jobber hardt for å beholde en ledende posisjon innen elektrifisering av serviceflåten i næringen, og da er en slik omstilling nødvending, sier daglig leder i FSV Group, Arild Aasmyr.
 

 

Navn Multi Enovation
Byggenummer 192
Rederi FSV Group
Batteripakke

Hagal Ocean

1050 kWh

 

Hovedkran 50 tonnmeter
Hjelpekran 34 tonnmeter
Vinsj 40 tonn